Wat is IJsberenweekend?

Het IJsberenweekend is een regionaal scoutingweekend in het laaste volle weekend van januari. Van zaterdagochtend tot en met zondagmiddag kamperen er zo'n vierhonderd IJsberen op ons terrein aan de sparrenlaan 22. Het weekend wordt samen georganiseerd door de Hopman Masselman Groep Soest en de Fakkeldraagsters. De doelgroep is scouts (11-15 jaar) maar ook explorers (15-18 jaar) zijn van harte welkom. Doorgewinterde leiding komt vaak nog jaren terug om nog even mee te genieten van de unieke sfeer.

Het IJsberenweekend zit vol met heel veel toffe, uitgebreide spellen en routes. De activiteiten zijn zo opgezet dat je lekker laagdrempelig kan meedoen met leuke posten. Maar ook zodat je fanatiek en tactisch voor de winst kunt strijden! Voor ieder wat wils. Met een spectaculaire opening in de duinen, 's avonds een heerlijk diner en tot middernacht is er een vette disco. Het bijzondere aan IJsberen is dat ze altijd supergezellig zijn door het koude weer en de bikkelharde motivatie om tóch komen.


Elk jaar zijn er een aantal terugkerende elementen in het IJsberenweekend zoals een rookworstenpost bij alle spellen, warme dranken op het kampterrein en gezellige kampvuurtjes de hele dag door. Uiteraard speelt het thema een grote rol in het weekend, waarbij de meest gevarieerde thema's langs. Van IJsbeer Airlines tot Superhelden, van Barbie tot Beunen en van Aliëns tot EHBO, geen enkel thema is te gek. Naast een heus theater wordt het thema jaarlijks vereeuwigd in het ijsberenlied.