Wat is IJsberenweekend?

Het IJsberenweekend is een Scoutingkamp in het laaste volle weekend van januari. Van zaterdagochtend to zondagmiddag kamperen er zo'n vierhonderd IJsberen op ons terrein aan de sparrenlaan 22. Het weekend wordt al jaren georganiseerd door de Hopman Masselman Groep Soest en sinds een aantal jaar ook samen met de Fakkeldraagsters. De doelgroep is scouts maar ook explorers en ouder zijn van harte welkom. Zelfs doorgewinterde leiding komt vaak nog jaren terug voor de unieke sfeer.

Het IJsberenweekend zit vol met heel veel toffe, uitgebreide spellen en routes. De activiteiten zijn zo opgezet dat je lekker laagdrempelig kan meedoen met leuke posten. Maar ook zodat je fanatiek en tactisch voor de winst kunt strijden! Voor ieder wat wils.

's avonds kook je je eigen eten en tot middernacht is er een vette disco. Het bijzondere aan IJsberen is dat ze altijd supergezellig zijn door het koude weer en de bikkelharde motivatie om tóch komen.

Elk jaar zijn er een aantal terugkerende elementen in het IJsberenweekend zoals een rookworstenpost bij alle spellen, warme dranken op het kampterrein en gezellige kampvuurtjes de hele dag door. Uiteraard speelt het thema een grote rol in het weekend, waarbij de meest gevarieerde thema's langs komen zoals Bouwen en Beunen, De grootvader, IJsbeer airlines en bijvoorbeeld Indiana Jones en de gouden IJsbeer.